Cum alegi parfumul in functie de anotimp

Cum alegi parfumul în funcţie de anotimp

Să alegi un parfum este, în sine, o formă de artă. Mirosul perfect este semnătura personalităţii tale, şi prima carte de vizită pe care o împarţi celor din jurul tău. Deşi mulţi dintre noi sunt loiali unui parfum ani de zile, sunt câţiva astfel de artişti care preferă să îşi aleagă parfumul în funcţie de anotimp. 

 

Pentru artiştii consacraţi şi amatori, am creat acest ghid simplu, care să îţi deschidă orizonturile şi să te ajute să alegi parfumul perfect, indiferent de vreme. Vei găsi aici câteva sfaturi utile şi recomandări de produse potrivite pentru fiecare sezon. 

Cum alegi un parfum de damă, în funcţie de anotimp

Primul, şi cel mai important sfat pentru alegerea parfumului în funcţie de anotimp este să te asiguri că îţi place cum miroase. Simplu, nu? 

 

Sunt numeroase lucruri pe care să le ai în vedere, pentru a te asigura că parfumul tău evocă esenţa anotimpului, însă nu uita că parfumul trebuie să îţi reflecte personalitatea, iar parfumul perfect este cel care te face să te simţi specială, indiferent de anotimp. 

 

Cu asta în gând, vei găsi mai jos câteva indicaţii generale pentru alegerea parfumului perfect, de la experţii MYSU. 

Parfumuri de primăvară

Ce poate fi mai frumos primăvara decât să faci concurenţă copacilor înfloriţi cu un parfum delicat şi optimist? Cu temperatura şi umiditatea în creştere, primăvara este momentul perfect să treci la un parfum lejer şi proaspăt, cu note predominant florale. 

 

Apa de parfum W05 Green te va ajuta să faci o trecere impecabilă de la notele calde şi bogate potrivite pentru iarnă, la cele luminoase şi florale ale primăverii. Notele de vârf includ un amestec senzual de migdale şi coacăze negre, ce pregăteşte scena pentru notele persistente de lăcrămioară, iasomie şi tuberoză. Pe final de zi, parfumul se stinge într-un mix cald de ambră şi cacao. 

 

Pentru femeile efervescente, primăvara este anotimpul notelor citrice, precum portocală, sau grapefruit, ancorate în note de bază lemnoase, dar proaspete, cum ar fi lemnul de santal. Apa de parfum W09 Silver marchează toate căsuţele, şi te va inspira să nu ieşi din casă fără un zâmbet. 

Parfumuri florale damă

Temperatura plăcută, însă nu foarte ridicată a primăverii creează prilejul perfect pentru un parfum complex, întrucât permite notelor să evolueze fluid, pe parcursul zilei. Recomandarea noastră pentru un parfum floral bogat este W102 Diamond, care îţi va răsfăţa simţurile cu note de trandafir, iasomie, tuberoză şi narcisă. 

Parfumuri de vară

Parfumul de vară este parfumul moţăitului pe plajă, a notelor uşoare şi senzuale, care nu îţi copleşesc simţurile, dar le inspiră. Temperaturile mari grăbesc procesul de evaporare, aşa că, vara, recomandăm parfumuri persistente, cu buchete simple. 

 

Parfumurile pe bază de alcool se evaporă mai repede, şi îţi pot pigmenta pielea după expunerea la soare. De aceea, e indicat să alegi un parfum pe bază de ulei, cu note predominant citrice, tropicale, sau florale. 

 

O alegere elegantă este apa de parfum W08 Gold Silver, o suită de note de portocală, bergamotă şi trandafir, cu o bază proaspătă de lemn de santal. 

 

Dacă îţi doreşti o apă de parfum care să-ţi celebreze energia şi vitalitatea, W11 Purple Light te va scoate, cu siguranţă, la dans. Notele de vârf tropicale se relaxează într-un buchet proaspăt, floral-citric, şi lasă în urmă o dulceaţă inofensivă, la apusul soarelui. 

Parfumuri de toamnă

Parfumul care te va însoţi în dimineţile melancolice de toamnă va trebui să îţi vindece dorul de soarele arzător şi să te pregătească pentru nopţile lungi de iarnă. Alegeri perfecte sunt parfumurile cu note lemnoase, cele bogate de mosc, sau notele calde, de condimente. 

 

W42 Midnight este o alegere sofisticată, ce trimite discret la lejeritatea verii prin notele de vârf de bergamotă şi lămâie, însă păstrează entuziasmul pentru zilele mai reci de toamnă prin notele de cedru, vanilie şi mosc.

 

Un alt parfum versatil este W39 Moss, un buchet rafinat cu lămâie şi scorţişoară ca note de vârf, şi ylang-ylang şi ginger, ca note de mijloc. La baza parfumului, te vor surprinde moscul bogat şi vanilia dulce, creând un profil complex, potrivit atât pentru zi, cât şi pentru seară. 

Parfumuri lemnoase damă

Dacă te distingi printr-un caracter puternic, şi nu eşti impresionată de notele florale, probabil vei vrea să îţi rezervi un parfum lemnos pentru toamnă. Oud Royale este un astfel de parfum, lăudat cu mult entuziasm de clientele noastre, şi inspirat de arome bogate, orientale. 

Parfumuri de iarnă

Umiditatea scăzută a zilelor de iarnă poate afecta longevitatea parfumurilor - noroc că şi zilele sunt mai scurte! Te poţi asigura că parfumul tău persistă întreaga zi alegând un produs pe bază de ulei, cu un profil intens. 

 

Perechi perfecte pentru zilele reci şi mohorâte de iarnă le fac notele gurmande, dulci, precum vanilia, caramelul, mierea sau cafeaua, precum şi notele calde de condimente, cele lemnoase sau de piele.

O aromă deosebit de romantică ar avea note de vârf ce includ smochină şi pară, note de mijloc florale ce îţi vor aminti de vară, şi o bază rafinată cu note de vanilie bourbon şi cafea. Sună bine? Atunci, probabil vei iubi aroma delicioasă a apei de parfum Aphrodite.

 

Un alt parfum remarcabil pentru zilele de iarnă este W41 Abuse, care stârneşte priviri pofticioase prin profilul floral fructat şi siajul puternic, în care vei distinge note de cireşe, floare de portocal, vetiver şi caramel. 

Cum alegi un parfum de bărbaţi, în funcţie de anotimp

Parfumul, pentru un bărbat, este una din cele mai puternice arme ale seducţiei. Cu siguranţă nu îi putem învinui pe domnii plini de surprize, care îşi asortează semnătura olfactivă cu natura. 

 

Mai jos, vei găsi câteva indicii pentru alegerea parfumului, în funcţie de anotimp, care sperăm să te inspire şi ghideze către câteva produse favorite. Nu uita că poţi oricând să testezi oricare dintre recomandările noastre în locaţiile fizice MYSU din centrele comerciale. 

Parfumuri de primăvară

Şi pentru bărbaţi, primăvara este prilejul perfect să pună deoparte parfumurile grele şi să-şi întoarcă privirile către ceva proaspăt şi jucăuş. Combinaţiile încrezătoare de note florale şi lemnoase, sau notele citrice, uşor încălzite de condimente sau vanilie vor fi alegeri deosebite. 

 

M33 Indigo Blue este o apă de parfum plină de energie, cu un profil complex, format din mentă, măr verde şi lămâie, ca note de vârf, şi boabe de tonka şi trandafir, ca note de mijloc. Amestecul este susţinut de o bază intrigantă de lemn de cedru, vetiver, şi vanilie cremoasă. 

Parfumuri de vară

Vara, vei dori să te concentrezi pe note proaspete, acvatice sau citrice, şi să alegi un profil rafinat, dar simplu. Temperaturile ridicate ale verii pot crea probleme pentru parfumurile cu buchete bogate, căci notele distincte pot avea timpi de evaporare diferiţi. 

 

Pentru bărbaţii activi, mai ales, recomandăm parfumuri citrice florale, cu note de bază calde, precum patchouli sau lemn de santal. O alegere consacrată a verii este apa de parfum M14 Red Liliac, cu un buchet simplu, dar de efect. 

Parfumuri fresh bărbaţi

Un parfum deosebit de proaspăt, dar care păstrează un aer rafinat, este M101 Smarald, din colecţia noastră de lux. Este un parfum potrivit pentru zi, dar şi pentru seară, însă te avertizăm că poate stârni interesul iubitei, fiind un parfum unisex. 

 

Acest miros îţi ghidează simţurile prin notele fresh de vârf, ce includ bergamotă, ceai verde şi lămâie, pentru a se echilibra într-un amestec de ceai englezesc şi levănţică, ca note de mijloc. La bază, vei distinge prospeţimea ploilor de vară prin notele de iasomie şi mosc. 

Parfumuri de toamnă

Toamna, eleganţa sacourilor tale poate fi completată de note mai adânci, ca cele lemnoase, sau notele de piele. Notele de tabac sau de cafea sunt, şi ele, alegeri sofisticate pentru zilele mai răcoroase. 

 

Clienţii noştri apreciază apa de parfum M26 Gold Intense, companionul perfect pentru trecerea dintre anotimpuri. Aceasta stârnește amintirea verii prin notele proaspete de vârf, ce includ mandarină, grapefruit şi mentă, însă te va pregăti pentru toamnă cu notele de condimente, trandafir şi scorţişoară. 

 

La bază, vei respira adânc aerul rece al toamnei şi vei simți echilibrul notelor de piele, patchouli şi ambră. 

Parfumuri lemnoase bărbaţi

Se spune că nu ştii să apreciezi ceea ce ai până nu îl pierzi. De multe ori, toamna ne aminteşte să apreciem frumuseţea naturii, şi ne face să tânjim după vuietul energic al nopţilor de vară. Pentru bărbaţii mai melancolici, parfumurile cu note lemnoase sunt deosebit de atractive pentru toamnă. 

 

Lemnul pământiu de cedru, cel cremos de vetiver, sau mirosul balsamic al lemnului de guiac creează amestecuri misterioase, puternice, dar calde şi îmbietoare. Un parfum deosebit este M29 Black Sky, un amestec complex de lemn de santal, patchouli şi vetiver, cu note delicate de ylang-ylang şi tuberoză. 

Parfumuri de iarnă

Parfumul perfect pentru iarnă este cel care va lua minţile iubitei, când aceasta ajunge, invariabil, să îţi poarte geaca. Pentru zilele reci şi uscate de iarnă, recomandăm note gurmande, dulci, integrate în parfumuri calde şi pline de caracter. 

 

Notele de caramel, ambră sau miere îţi vor pune în valoare senzualitatea. Însă, pentru bărbaţii care se lasă mai greu, recomandăm notele de cafea, vetiver, sau piele. 

 

M34 Blackberry este o apă de parfum care le are pe toate - numai bună pentru uz zilnic, reunind căldura condimentelor, delicateţea notelor de trandafir şi levănţică, şi caracterul puternic şi rafinat al migdalei, cedrului şi vetiverului. 

Parfumuri puternice bărbaţi

Pentru bărbaţii care nu sunt mulţumiţi să fie uitaţi după un duş, un parfum puternic este o necesitate. Asigură-te că profiţi de longevitatea parfumului în zilele de iarnă folosind o cremă hidratantă pe piele, înainte să îl aplici. 

 

Un parfum picant, cu note lemnoase puternice şi un acord dulce de note de trandafir şi vanilie, apa de parfum Eros este garanţia că mirosul tău va stârni suspine adânci în orice pretendentă. 

Parfumuri dulci bărbaţi

Dacă eşti, mai degrabă, un bărbat cu toate cărţile pe faţă, pe care nu îl antrenează jocul de-a misterul, poate preferi un parfum dulce, minimalist şi luxos, precum Oriental Cherry. Acesta este un parfum deosebit de romantic, ce va înlemni domnişoara căreia îi vei deschide portiera. 

 

Notele delicioase de cireş, migdale şi lichior la vârf sunt completate de un mijloc floral îmbietor cu trandafir turcesc şi Jasmine. La baza parfumului e un mix complex de note lemnoase, vanilie şi scorţişoară. 

Sfaturi parfumate pentru orice anotimp

Indiferent ce parfum alegi, asigură-te că urmezi sfaturile de mai jos, pentru a te bucura la maxim de el. 

  • Longevitatea parfumurilor este afectată de tipul tău de piele. Dacă pielea ta tinde să fie uscată, îţi recomandăm parfumuri mai intense, pe bază de ulei. 
  • Profilul unui parfum reacţionează cu chimia pielii tale, în special pH-ul. E important să încerci un parfum direct pe piele înainte să îl cumperi. 
  • Şi cantitatea de parfum folosită ar trebui să varieze cu anotimpul. Vara, poţi folosi mai mult produs decât ai folosi iarna, deoarece acesta se va evapora mai repede. 
  • În anotimpurile calde, este recomandat să aplici parfumul direct pe piele, la punctele de puls, cum ar fi încheietura mâinii şi gât. Iarna, însă, e recomandat să aplici parfumul pe haine, pentru a-i asigura longevitatea. 

 

Aşa cum natura trece prin acest ciclu al anotimpurilor, lasă-ţi parfumul să îi reflecte ritmul, şi creează-ţi un ritual care să onoreze echilibrul delicat al vieţii. Desigur, nu e necesar să îţi schimbi parfumul în funcţie de anotimp, dar noi am aflat că ne face să ne simţim mai aliniaţi cu frumuseţea naturii şi mai pregătiţi de schimbare. Voi?